Следва

Личният треньор на Мадона за вълшебството Power Plate

К като Корфу

Почивка в екзотични точки - жестоко, но ако някой беше предвидил телепортацията до там в all-inclusive пакета щеше да е...

All About Life преди 15 години

Почивка в екзотични точки - жестоко, но ако някой беше предвидил телепортацията до там в all-inclusive пакет щеше да е незаменимо.

Има хора, за които в гледката през прозореца на движещ се към непознат хоризонт автомобил, не носи никакво очарование, а по-скоро скука.

Ако ти не си от тях, чети надолу как да стигнеш с живописен автомобилен трип до Корфу. Нашият неслучаен избор е о. Корфу или още наричан Керкира (на името на речната нимфа Керкира), най-зеленият остров в Гърция.

Ще изминеш близо 700 км на гуми до Игуменица, а после още 3 часа с ферибот до Корфу и няма да се измориш, защото ще колекционираш уникални визуални възприятия.



По пътя задължително трябва да разгледаш Метеора – чувството е сякаш се докосваш до небето.

Разположен в северната част на Йонийско море и в самото начало на Адриатическо море, о. Корфу е вторият по големина остров от Йонийските острови (след Кефалония).





Наричан в древността Дрепанон (с изразена сърпообразна форма), се свързва с множество древногръцки легенди (Одисей, който бил пленен от красотата му и не искал да го напусне; легендата за Златното руно и др.). Щом веднъж попаднеш в обаянието на чудната природа, кристално чистата топла морска вода, усещането за истински отдих, тогава няма начин да не се върнеш отново в Корфу.
Защото той няма да ти омръзне и защото има сам по себе си нещо уникално, завладяващо всеки един. Неслучайно е наречен Островът на нимфите. Защото е приказен!





Интересът към това място със сигурност не значи претрупване на хора, където да не си намериш място. Всичко е добре изчислено за капацитета на 641 кв. км му площ и регистрираните не повече от 350 хотела. Корфу е една от водещите туристически дистанции, а напоследък все повече известни личности от цял свят си купуват имения (Брус Уилис, Мадона и др.).

7-мият по големина и 3-тият най-скъп гръцки остров е различен от стотиците гръцки острови в Егейско и Средиземно море. Когато стъпиш на най-големия на Балканите площад "Спианада" и видиш всички забележителности, необятната зеленина и прелестта на Корфу, усетиш аромата на цитруси и рози, тогава ще разбереш смисъла на думата „обаяние”.





Богинята на красотата е съчетала в себе си нежния пясък на 34-те големи плажа със синята бистра вода на морето и заливите, палмите и маслиновите дървета с лъчите на изпепеляващото слънце, таверните с взривяващи дискотеки, 800-те църкви с многобройни музеи, както и интересна съвременна архитектура – това е Корфу.

Типични за мястото са узрелите лимони и дръвчета с плодчета, подобни на мини мандарина с формата и почти същата големина като на маслина.





През деня язди кон, играй тенис или голф, а вечерта счупи няколко чинии в близката таверна. Ето един прекрасен ден, а всеки следващ ще е различен. И тъй като няма да ти стигне времето да се наситиш на островната прелест, ще се върщаш отново и отново пак там. От далече ще разпознаеш своето местенце по непрекъснато излизащи и кацащи самолети и по свежия аромат на зеленина и вода.

Преди ти самият да потеглиш към зелената Керкира, запомни тези телефони:
Полиция – 100
Летище - 30180 и 38694
Такси - 33811-2
Болница - 30562 и 45811
Национална Туристическа Организация 30562 и 45811
Кодът за Гърция е 0030

На Корфу винаги грее приятно слънце. Отиди, за да видиш!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.